QUARANTAINE SINGALONG IN HET RUSTHUIS - part 1

16 maart 2020


Na de aangekondigde corona-maatregelen trokken Geertrui en Jasper naar het rusthuis voor een hartverwarmende quarantaine singalong. Simone (92) en vele andere bewoners, veilig achter het glas, fleurden op met nummers van Edith Piaf tot Bobbejaan Schoepen. Een ontroerende mini-docu.


QUARANTAINE SINGALONG IN HET RUSTHUIS - part 2

19 maart 2020


Net voor de lockdown konden Geertrui en Jasper nog een feestje bouwen op het binnenplein van het rusthuis. Gordijnen werden opzij geschoven, rolluiken gingen omhoog. Er werd gezwaaid en zefs gedanst voor het raam. Missie volbracht! De kwetsbare bewoners moeten even in afzondering, maar vergeten zijn ze allerminst.

SLOW TV #1 SEBASTIEN DEWAELE - Het begin

23 maart 2020


Het plan was om een aantal comedians zoals Gunter Lamoot, Sebastien Dewaele, Piet De Praitere en Zoe Bizoe te laten optreden in rusthuizen met een warme comedy show. Nu de bewoners in quarantaine zitten, schakelen we over op Oldscool slow tv: voorleessessies als troost op eenzame dagen. Goed virtueel gezelschap voor al wie het nodig heeft in zijn/haar corona-cocon.


QUARANTAINTE SINGALONG MET DENISE EN FRANCIS

26 maart 2020


We zagen het al aan hun gezichten, ook al konden we ze niet horen: achter het glas genoten de bewoners volop mee. In de kamers werd er tijdens de corona quarantaine singalong ferm meegezongen. Kijk zelf hoe Denise en Francis even de tijd konden vergeten.


(camera: animatrices en zorgkundigen Viviane, Marjan, Rani, ...)

FRANS (85) LEERT ONS ONTHAASTEN

24 maart 2020


Jong kan leren van oud. Afgesloten van familie en vrienden maakt Frans (85) er in het WZC Groenhof in Menen het beste van. Geniet mee van zijn mondharmonica-plezier. Met dank aan de goede zorgen van de directie Eva Noyez alle ergotherapeuten.


(camera: Lennert Claeys)SLOW TV #2 PIET DE PRAITERE - Reuk gebroken

27 maart 2020


Een heerlijke voorlezing door de heer Piet De Praitere uit het dikke Toon Tellegen boek “Misschien wisten zij alles”. Opgedragen aan alle antieke en brocante vrienden in quarantaine, niet verboden om naar te kijken voor wie jonger is.


SLOW TV #3 SEBASTIEN DEWAELE - De vloek van de vadermoord

1 april 2020


Of je nu in quarantaine zit in een rusthuis, of alleen thuis, of je oud bent of jong. Voor sommigen zijn het zware dagen. En daarom deze troostende voorlees-sessies. Deel naar hartelust met iedereen die je lief is.
Merci Sebastien Dewaele voor alweer een spannend vervolg van de Griekse mythes: de vloek van de vadermoord.SLOW TV #4 ILSE DE KOE - Pogingen iets van het leven te maken

3 april 2020


Troosttelevisie voor oud en jong in quarantaine. Daar moest Ilse De Koe wel bij betrokken worden! Zij heeft gekozen voor een voorlezing uit een schitterend boek “Pogingen iets van het leven te maken. Het geheime dagboek van Hendrik Groen”SLOW TV #5 GUNTER LAMOOT - Ons kookboek 1

6 april 2020


Troosttelevisie in quarantainetijd. Humor verzacht en zeker in deze nostalgische rubriek van Gunter Lamoot die ons voorleest uit Ons Kookboek tot onze buikjes gevuld zijn van herinneringen.SLOW TV #6 PIET DE PRAITERE - Mossel

8 april 2020


Troosttelevisie in quarantainetijd voor oud en jong. En wat voor een pareltje is dit weer! Eén van zijn lievelingsverhalen, noemt Piet De Praitere het, uit 'Misschien wisten zij alles' van Toon Tellegen. En we begrijpen waarom. Over het kleinste en traagste verjaardagsfeestje ooit. Slow tv van de bovenste plank. Merci Piet!


SLOW TV #7 ILSE DE KOE - Pogingen iets van het leven te maken 2

10 april 2020


Troost-televisie voor oud en jong in quarantaine. Ilse de Koe leest verder voor uit het schitterende boek “Pogingen iets van het leven te maken. Het geheime dagboek van Hendrik Groen”. We geven deze vertelling met je mee, samen met drie plakjes droge cake, voor als de spiegel weer wat gezakt is.


SLOW TV #8 SEBASTIEN DEWAELE - De Titanenstrijd

13 april 2020


Sebastien Dewaele leest het vervolg voor uit de Griekse mythes: de titanenstrijd. Geen gezichtsspier blijft ongebruikt wanneer hij uit de doeken doet hoe het de Griekse Goden verging.SLOW TV #9 GUNTER LAMOOT - Ons Kookboek 2

15 april 2020


Gunter Lamoot verlekkert ons alweer met een voorlezing uit Ons Kookboek. Laat het u smaken, lieve mensen.
JOIN US

Copyright ©

Alle rechten voorbehouden